IKEA, Roblox mağazası için saati 16 dolara çalışan arıyor

IKEA kurduğu sanal mağazada çalışacak oyuncular aradığını duyurdu. İngiltere için yayınlanan bu ilana göre Roblox, oyunculara dijital bir IKEA'da gerçek işler bulma şansı sunarak oyunla etkileşim kurmanın yepyeni bir yolunu sunacağa benziyor. Roblox oyuncuları, bu sanal IKEA mağazasına gelen müşterilerin gezinmelerine yardımcı olacak ve bunun karşılığında vardiya usulü para kazanabilecekler.

Mobilya markası IKEA, tüm dünyada oldukça popüler bir hale gelen Roblox ile yaptığı yeni bir ortaklıkla, oyunculara bir mağazanın sanal versiyonunda çalışmalarına olanak sağlayacak. Bu iş için saat başına 13,15£ (16,78 dolar) ödeneceğini duyuruldu. Şirkete göre, bu dijital IKEA mağazası, The Co-Worker Game adı verilen yeni bir oyun olarak açılacak ve oyunculara “IKEA'nın sanal evreninde çalışma deneyimi” yaşatacak.

IKEA bu yeni iş fırsatı için toplam 10 pozisyon sunulacağını ve başarılı adayların müşterilerin mobilya seçmelerine yardımcı olmanın yanı sıra kafeteryada onlara hizmet vermekle görevlendirileceğini belirtmiş.

IKEA'nın Ülke Halkı ve Kültür Müdürü Darren Taylor “Kariyerimizi nasıl farklı bir şekilde yaptığımızı göstermek ve benzersiz kariyer felsefemizi hayata geçirmek için Roblox'ta ücretli çalışma başlatan ilk marka olmaktan heyecan duyuyoruz. Çalışma arkadaşlarımız hem oyunda hem de gerçek dünyada rollerini değiştirebilir, departman değiştirebilir ve istedikleri yönde ilerleyebilirler. IKEA'da öğrenmenin ve büyümenin pek çok yolu var ve Roblox'taki IKEA'nın amacı da bu.”

Bu sanal mağaza için mülakatlar 14 Haziran ile 18 Haziran arasında yapılacak ve 24 Haziran'da işe başlanacak. Tabi başvuru için en az 18 yaşında olmak gerekiyor.